joi, 22 octombrie 2009

5 lucruri de care blogul meu are nevoie

Aparent o tema stricta, care ar presupune insiruirea unor termeni tehnici cunoscuti doar de catre bloggeri experimentati.
Dar, daca stai sa aprofundezi putin, citirea unui blog poate duce la cunoasterea unui om, blogul devenind imaginea, identitatea on-line a acelei persoane.
Atunci cand intalnesti un om, prima impresie conteaza extrem de mult si are consecinte asupra viitorului relatiei interpersonale. Stim foarte bine cat de mult poti pierde in urma unei proaste impresii sau cat de greu este sa schimbi impresia pe care ai produs-o la inceput.
Pornind de aici pot identifica 5 lucruri de care blogul meu are nevoie:

1. In mod evident, blogul meu are nevoie de un nume care sa atraga. Spre deosebire de situatia in care faci cunostinta cu un om, atunci cand vezi numele unui blog nu ai si imaginea acestuia, numele fiind pragul de trecere intre ceea ce psihologii numesc „gradul zero al cunoasterii” – si cel al cunoasterii propriu-zise. Daca numele blogului nu incita la cunoastere, toate celelalte elemente ce definesc blogul nu isi au rostul pentru ca receptorul nu ajunge sa le cunoasca.

2. In completarea celor scrise mai sus, ma orientez acum catre ideea unui logo pentru blogul meu. Acum cand exista zeci de milioane de bloguri, este imperativ sa gasesc metode de a ma remarca din multime si un logo ar face acest lucru.


3. Sa presupunem ca am schimbat numele blogului meu intr-unul care atrage destul de usor vizitatori. Urmatorul factor determinant in reusita unui blog consider ca este imaginea cu sensul strict de „look” („ambalajul”, cum imi place mie sa spun), aceasta avand un impact imediat pozitiv sau negativ asupra cititorului. In cazul cunoasterii interumane, intr-un timp relativ scurt suntem „scanati” de ochii celuilalt, etapa aceasta fiind hotaratoare in stabilirea relatiei ulterioare. Imaginea fiind o punte catre comunicare si dialog (in ambele cazuri: blog & om), consider ca este vital ca blogul meu sa aiba o imagine care sa ma reprezinte.

4. Zilele trecute un vizitator al blogului meu ma taxa fara indulgenta:
„@anca64: nu ti-am putut comenta articolul, refa setarile de la blogger [pana mea, inca nu inteleg de ce lumea insista sa foloseasca platforma asta”.

Ce pot sa spun?! Toti am fost incepatori candva. In momentul in care mi-am creat blogul (cu putin timp in iurma) nu am avut pe nimeni sa ma indrume, sa-mi ofere suport tehnic. Acum ca veni vorba, prinde taaaaaare bine ajutorul din partea unor profesionisti.

Ca lider în furnizarea globală de soluţii de găzduire dedicată, l-am descoperit pe HOSTWAY care intelege pe deplin cat de important este sa le asigure clientilor sai un suport tehnic de exceptie.
“Am creat Blogway cu scopul de a oferi utilizatorilor obisnuiti posibilitatea de a-si crea un blog fara sa fie nevoiti sa intre in detalii tehnice de tipul achizitiei de domeniu, hosting sau teme de WordPress. De aceea l-am gandit ca un pachet complet de servicii, care reduce la minim timpul petrecut pentru personalizarea blogului. Practic, acum e mai usor sa iti faci si sa intretii un blog care te reprezinta.”
– Alex Bordei, Product Manager Hostway Romania


Jos palaria! Exact ceea ce avem noi, bloggerii, nevoie!

5. Nu in ultimul rand, un lucru pe care l-am descoperit tot de curand este faptul ca provocarile ca si Concursul Superblog 2009, organizat de catre PCNews. sunt categoric benefice blogului meu. Exersez zi de zi, ma documentez pe teme extrem de variate si intru in polemici constructive cu ceilalti participanti. Multumesc celor care au facut posibila aceasta manifestare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu